Změna velikosti písma

Vyhledat v textu

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Obecní úřad > Informace o zpracování osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů 

Správce údajů: Obec Zámrsk

Kontakty na správce najdete  ZDE

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce Obec Zámrsk jsme odpovědni za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy v obci. Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.

O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec.

Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů:
magda.dvorakova@sms-sluzby.cz , tel. +420 603 108 203

K čemu je mi pověřenec?

Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy obce Zámrsk, a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce obce.

Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí[1] a dodržuje důvěrnost i o stížnostech[2]. Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.

Jaká jsou Vaše práva?

Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy (odborně řečeno – naše obce je zpracovává jako správce), máte právo:

  • Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export) (podrobněji čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, dále používáme zkratku ON). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů. Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.

  • Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich zpracování omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).

  • Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (podrobněji čl. 21 ON).

  • Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace, vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“), které si je možno stáhnout z odkazu ZDE

  • Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu elektronické podatelny obce https://www.zamrsk.cz/epodatelna zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu, anebo osobně.

  • Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům na sebe se musíte identifikovat a uvést kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e‑mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se na obecní úřad dostavíte osobně s průkazem totožnosti.

  • Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnostÚřadu pro ochranu osobních údajů. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.

 

[1] § 45 zákona o zpracování osobních údajů (v legislativním procesu)

[2] Čl. 38 odst. 5 ON

 

Informační SMS

Obec Zámrsk - netfirmy.czMěstské, obecní úřady - netfirmy.cz

19. 8. Ludvík

Zítra: Bernard

Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
29
MUDR. BROMOVÁ - DOVOLENÁ
PRODEJ KUŘIC - SVOBODOVÁ, LUČICE
30
MUDR. BROMOVÁ - DOVOLENÁ
31
MUDR. BROMOVÁ - DOVOLENÁ
1
MUDR. BROMOVÁ - DOVOLENÁ
2
MUDR. BROMOVÁ - DOVOLENÁ
3
MUDR. BROMOVÁ - DOVOLENÁ
4
MUDR. BROMOVÁ - DOVOLENÁ
5
MUDR. BROMOVÁ - DOVOLENÁ
6
MUDR. BROMOVÁ - DOVOLENÁ
7
MUDR. BROMOVÁ - DOVOLENÁ
8
MUDR. BROMOVÁ - DOVOLENÁ
9
MUDR. BROMOVÁ - DOVOLENÁ
10 11
12 13 14 15 16 17
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ HASIČŮ ZÁMRSK
POZVÁNKA NA ŘEMESLNOU SOBOTU DO SKUTČE
18
FOTBALOVÉ UTKÁNÍ
19 20
POJÍZDNÁ ČISTÍRNA PEŘÍ
21 22
DRŮBEŽÁRNA MÍROVKA - PRODEJ CHOVNÝCH KUŘIC
23 24 25
26 27 28 29
REKONSTRUKCE KOMUNIKACE NA SÍDLIŠTI
30 31
VÝZVA ODBORU ŽP MĚÚ VYSOKÉ MÝTO
1

Návštěvnost stránek

299163